Werkwijze

Ik werk vanuit gedragstherapeutisch kader, maak gebruik van psychodynamische technieken, behandel met EMDR en werk met tekeningen om vanuit beelden de problemen te verduidelijken.

Ik maak daarbij gebruik van de richtlijnen in de basis-ggz, de behandelprotocollen binnen de cognitieve gedragstherapie en de technieken/werkwijzen binnen de psychodynamische theorie.

Na de aanmelding volgt een eerste gesprek waar we ingaan op de klachten en vragen die aanleiding zijn om hulp te zoeken. In het gesprek bepalen we in overleg wat de focus van de behandeling kan zijn.

Hierna stellen we een behandelplan op en maken we afspraken wanneer en hoe we evalueren. Samen stellen we de frequentie in de afspraken vast.

Meestal is de start intensiever en zit er meer tijd tussen de afspraken bij afronding van de behandeling. Als je een verwijzing hebt van je (huis)arts overleg ik met jou over hoe deze geïnformeerd wordt, bij de start en bij de afsluiting van de behandeling. Ook vraag ik je bij start en afsluiting van de behandeling een vragenlijst in te vullen over je klachten, om het verloop te volgen.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen
indien u vragen heeft.

Copyright ┬ę Petra Brasz