Tarieven en vergoedingen

Behandeling binnen de basis-ggz valt binnen de basis zorgverzekering. De praktijk heeft voor 2020 een contract met Zilveren Kruis/Achmea en de labels die daaronder vallen, met CZ, incl. Nationale Nederlanden en Ohra en met ASR, DSW, Stad Holland, De Amersfoortse en de kleinere labels die hieronder vallen. Als je hier verzekerd bent, zal de behandeling rechtstreeks bij de verzekeraar worden ingediend. Je kunt zelf zien op de website van je verzekering of ik daar een contract mee heb.

Als je ergens anders verzekerd bent, krijg je zelf een rekening en kun je na afloop van de behandeling deze indienen bij je verzekering. Afhankelijk van je soort verzekering/polis en het eigenrisico dat je hebt afgesproken, krijgt je een deel vergoed. Mijn advies is om dit vooraf bij je verzekering na te gaan. Het bedrag dat ik in rekening breng, is 85% van het NZA tarief voor de basisGGZ.

Bij de basisGGZ wordt uitgegaan van 3 tarieven, afhankelijk van de tijdsduur:

  • Kort, 3-4 gesprekken tarief: € 431,48
  • Middel, 7-8 gesprekken tarief: € 735,18
  • Intensief, 11-12 gesprekken tarief: € 1152.81

De behandeling valt onder het eigen risico.

Niet alle behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar, ook afhankelijk van je verzekering. Dat hangt af van de diagnose en zal ik, indien van toepassing, met je bespreken.

Om voor vergoeding door de zorgverzekering in aanmerking te komen, is een verwijzing van je (huis)arts noodzakelijk.

De kosten van niet verzekerde hulp of supervisie bedragen € 95,-- per uur, excl. BTW.

Indien afspraken later dan 24 uur van te voren worden afgezegd, wordt €40,-- in rekening gebracht. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Aarzel niet om contact met mij op te nemen
indien u vragen heeft.